Gordon Morton, Pengasas/Ahli Lembaga Pengarah

Juara yang diperlukan, musuh biasa dan fanatik dengan keghairahan budaya pop. Seorang yang begitu selesa dengan mikrofon di tangan dengan penonton memandangnya.

Emel Cetak


Gordon Morton

Bertenaga dan bermurah hati, kekuatan Gordon Morton adalah meletakkan orang di sekelilingnya berada di tempat yang lebih tinggi.

Melihat keunikan faedah yang diberikan oleh manggis, Gordon Morton menyertai adiknya Joe mengasaskan XANGO. Dengan pengalamannya sebagai pengedar jualan langsung, Gordon mereka pelan ganjaran XANGO yang murah hati dan bijak serta program yang bersifat dermawan, XANGO Goodness. Begitu juga dengan nama “XANGO”? Ianya juga diilhamkan oleh Gordon.

Dibesarkan dalam keluarga yang menumpukan perhatian kepada produk semulajadi, Gordon telah mengetahui tentang evolusi industri pemasaran sejak kecil lagi. Mengikut jejak langkah bapanya, Gordon mengambil keputusan untuk mengubah minat semulajadinya kepada satu profesion. Beliau melakukan apa yang patut dilakukan dengan baik sekali kerana kesejahteraan merupakan keutamaannya dan pekerjaan adalah kedua.

Pengalaman awalnya dalam pemasaran dan jualan langsung telah mendorongnya untuk menamatkan pengajiannya di Universiti Brigham Young-Hawaii. Kemudiannya Gordon telah memimpin usaha-usaha pemasaran untuk tiga organisasi sebelum menceburi jualan langsung sebagai pengedar, di mana beliau telah mencapai pengedar No. 1 syarikat tersebut untuk beberapa tahun. Beliau kemudiannya beralih arah sebagai eksekutif pengurusan untuk syarikat suplemen kesihatan semulajadi sebagai pengarah jualan global, pengekalan dan perlantikan.

Gordon telah memandu XANGO sehingga kini merentangi dunia dengan perkembangan yang memberangsangkan, membantu masyarakat dan merupakan sebuah syarikat pencipta kategori. Beliau sangat minat meluncur dan merupakan ahli penasihat komuniti pasukan Liga Utama Bolasepak Real Salt Lake. Gordon dan isterinya, Rachel juga merupakan keluarga yang penyayang kepada 3 orang anak.


 
 
©2017 DBC, LLC