Joe Morton, Pengasas/Ahli Lembaga Pengarah

Pengembara, atlit, seorang yang suka berangan. Seorang lelaki yang bukan saja mempunyai pencapaian yang tinggi malah juga mempunyai matlamat yang sangat tinggi.

Emel Cetak


Joe Morton

Beberapa kali menyangkal tanggapan bahawa pertandingan Ironman yang disertainya sebagai satu metafora pendekatan perniagaannya – adakah anda tahu bahawa beliau adalah seorang yang sentiasa berfikir, berjuang melalui saat-saat yang sukar dan banyak lagi. Hakikatnya Joe menjadi seorang yang tabah dan berdisiplin.

Kebanyakan orang secara kebetulan melalui peluang yang baik, tetapi Joe menjadikannya realiti. Penemuan buah manggis secara kebetulan adalah permulaan XANGO. Beliau bertanggungjawab membentuk pasukan penyelidikan bebas yang mengkaji potensi buah ini serta faedah-faedahnya kepada kesihatan dan memimpin pasukan membangunkan formula proprietari yang kemudiannya dikenali sebagai Jus XANGO.

Sebagai pengasas dan ahli lembaga, Joe terus aktif menjalankan tugasnya memandu syarikat ke arah yang strategik. Pengalamannya sebagai Presiden Antarabangsa dan Perhubungan Pengedar XANGO telah memberikannya perspektif yang bernilai untuk memperkembangkan pasaran baru dan akan datang, serta mempertingkatkan perkhidmatan terbaik yang disediakan kepada rangkaian pengedar bebas XANGO secara global. Majalah 2007 Utah Business telah menyenaraikan beliau dalam “Top Forty Under 40” kerana beliau telah dikreditkan sebagai seseorang yang membantu pertumbuhan memberangsangkan XANGO sehingga mencapai 1 juta pengedar di seluruh dunia.

Dilahirkan sebagai seorang atlit, Joe telah menanamkan minatnya terhadap kesihatan dan kesejahteraan sejak dulu lagi. Seiring dengan itu beliau telah menamatkan pengajiannya di dalam ijazah sarjana muda Perniagaan Antarabangsa di mana beliau telah menimba pengalaman yang secukupnya untuk membawa kepada perkembangan antarabangsa XANGO. Walaupun sibuk meneraju syarikat multi nasional dengan jualan lebih daripada $2 bilion, Joe tidak pernah lupa menumpukan perhatian terhadap isterinya, Caryn dan empat orang anak-anaknya.


 
 
©2017 DBC, LLC