Kent Wood, Pengasas/Ahli Lembaga Pengarah

Seorang pekerja yang merendah diri dengan bakat yang tiada tandingan. Sering menyatakan kemungkinan nombor-nombor dengan tepat dan menjauhi nombor-nombor yang tidak sepatutnya.

Emel Cetak


Kent Wood

Kent merupakan seorang yang agak pendiam tetapi hasil kerjanya melambangkan dirinya yang sebenar.

Kent yang mempunyai lesen CPA telah menyertai XANGO sebagai salah seorang daripada pengasas dan merupakan Ketua Pegawai Kewangan yang pertama. Beliau bertanggungjawab untuk meningkatkan modal syarikat dan kepimpinannya merupakan faktor utama syarikat mampu membayar kembali modal lebih awal kepada para pelabur korporat, malah melakukannya dua setengah tahun lebih awal daripada yang dijadualkan.

Sejak itu Kent telah berkhidmat sebagai Ketua Pegawai Operasi XANGO, Presiden Operasi dan Presiden Syarikat. Tidak kira apa saja tanggungjawab yang digalasnya, beliau telah memacu syarikat ke arah yang semakin stabil. Kini beliau bertanggungjawab mengawasi bahagian kewangan, perakaunan, jaminan kualiti dan teknologi maklumat. Prestasi beliau telah membuatkan beliau tersenarai sebagai “Top Forty Under 40” oleh majalah Utah Business pada 2008.

Pada awal kerjayanya, Kent membantu menguruskan jualan tahunan lebih daripada bilion dolar sebelum dilantik sebagai pengawas antarabangsa, mengawasi perniagaan tahunan berjumlah $500 milion untuk syarikat produk semulajadi terkemuka.

Kent memperolehi Ijazah Sarjana Muda dan Lepasan Ijazah dalam bidang perakaunan dari Universiti Brigham Young. Selepas tamat pengajian, Kent telah bekerja selama dua tahun sebagai juruaudit di firma perakaunan Grant Thornton.

Kent dan isterinya, Melanie sangat berbangga dengan lima orang anak perempuan mereka. Beliau sangat meminati sukan larian dan berusaha keras untuk menyertai Marathon Boston.

 
 
©2017 DBC, LLC