Kajian In-Vitro BioActive X3 Complex

Kajian In-Vitro BioActive X3 Complex™

Emel Cetak


Mengandungi tiga bahan eksklusif yang dalam proses dipatenkan, diperolehi daripada kulit buah-buahan yang kaya dengan khasiat, BioActive X3 Complex membekalkan kompleks kaya dengan xanthone yang merangsang prestasi untuk menjana serta menggiatkan kulit anda. BioActive X3 Complex dihasilkan daripada buah manggis melalui proses penapaian bio yang termaju dan direka khas. Eksklusif untuk Glimpse®, proses penapaian bio ini membekalkan ketulenan, potensi dan tahap tenaga selular BioActive X3 bagi mengoptimumkan kesihatan kulit.

Produk Glimpse diformulakan dengan berhati-hati melalui tahap kajian BioActive X3 Complex yang unik dan saintifik bagi memperolehi keputusan maksimum. Ketiga-tiga bahan tersebut membenarkan kompleks-kompleks xanthone yang tulen, segar dan aktif bekerja dalam keseimbangan melalui proses yang sangat berhati-hati dan memberi keseimbangan sinergistik untuk mnjadikan kulit lebih bertenaga, segar semula dan sihat.

BioActive X3 Complex telah dibuktikan dalam kajian-kajian analisis pihak ketiga dan in-vitro untuk:

    1. Menenangkan tanda-tanda keradangan.
    2. Menggalakkan pengeluaran kolagen secara semula jadi.
    3. Melindungi kulit daripada kesan pengoksidaan radikal bebas.

BioActive X3 Complex menunjukkan aktiviti-aktiviti antioksidan yang ternyata lebih tinggi berbanding teh hijau dan bahan-bahan kosmetik lain.

Sumber: Makmal Penyelidikan Makanan Jepun, 2008

 
 
 
©2017 DBC, LLC