Selamat dan Bebas Toksid

Selamat dan Bebas Toksid

Emel Cetak


Fakta yang membimbangkan. Setiap hari, kebanyakan wanita menggunakan 12 produk penjagaan peribadi yang mengandungi 168 bahan kimia; manakala lelaki menggunakan enam produk yang mengandungi 85 bahan kimia*. Kita mempelajari tentang bahaya kesan bahan kimia daripada produk-produk tersebut. Dan dari hari ke hari pelbagai jenis toksin ditemui di dalam kebanyakan produk. Tambahan pula, mereka yang bertanggungjawab yang sepatutnya bertindak menangani masalah itu lambat untuk menjalankan tugas.

Glimpse® Topical Skin Nutrition menyediakan satu standard baru dan berjanji untuk tidak melakukan kerosakan. Melalui piawaian kimia mesra alam yang diutamakan, penjagaan kulit Glimpse dirumuskan oleh dorongan prestasi tanpa penggunaan toksin berbahaya. Berdasarkan falsafah ramuan ketat XANGO, produk Glimpse bebas daripada bahan berikut yang berkemungkinan membahayakan untuk kulit dan kesihatan:

Acrylates dan Methacrylates Parabens
Alcohol (Ethanol, Benzyl, Isopropyl, SD alcohol) PEGs
Aluminum Petrolatum (petrokimia)
AMP-95 Phenonip
BHT Phenoxyethanol
Carbomer Phthalates
Cationic Surfactants P-Phenylenediamine
Coal Tar PVP/V Copolymer
Diazolidinyl Urea Quaternary Ammonium
Ethanolamines (TEA, DEA, MEA) Silikon
Formaldehyde donors (pengawet) Sodium/Potassium Hidrosid
Glycols Stearalkonium Chloride
GM (Glyceryl Monostearate) Sulfat (SLES, SLS, ALS)
Hydroquinone Pewarna sintetik seperti FD&C or D&C
Imidazolindyl Urea Wangian Sintetik
Lead Talkum
Merkuri Tocopherol Acetate
Minyak Mineral Toluene
Triclosan

*Tinjauan pada Jun 2004 ke atas 2,300 orang dewasa mengenai penggunaan penjagaan peribadi, yang dijalankan Kumpulan Petugas Alam Sekitar dan Kempen untuk Keselamatan Kosmetik.

 
 
©2017 DBC, LLC